HrvatskiMinistar Cappelli primio američku veleposlanicu Noyes

ZAGREB, 26.6.2017.

Ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli susreo se s veleposlanicom Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Julietom Valls Noyes. Ministar i Veleposlanica razgovarali su o jačanju turističkog prometa između zemalja, pri čemu je ministar istaknuo zadovoljstvo turističkim prometom iz SAD-a.

„Prošle godine iz SAD-a je ostvareno milijun noćenja, što je na godišnjoj razini predstavljalo rast od 10 posto, dok je u prvih šest mjeseci ostvareno 398 tisuća noćenja, odnosno 41 posto više nego u prvoj polovici prošle godine. Izrazito sam zadovoljan ostvarenim rezultatom, ali svakako imamo još prostora za rast, posebice izvan ljetnih mjeseci. Daleka tržišta imaju veliki potencijal, a posebice je u tom smislu važno predstavljanje naše zemlje, osim kao ljetne, i kao primjerice destinacije zdravstvenog, kongresnog, kulturnog, eno-gastro turizma jer je riječ o turističkoj ponudi koja je dostupna i privlačna tijekom cijele godine“, istaknuo je ministar Cappelli.

Veleposlanica Noyes istaknula je na sastanku kako je Hrvatska vrlo popularna destinacija među stanovnicima SAD-a, pri čemu ih posebno privlače prirodne ljepote naše zemlje te sigurnost.

Kalendar najava

Aktualno