HrvatskiVrhunski chefovi Michelina u Opatiji

ZAGREB, 14.6.2017.

Hrvatska turistička zajednica, u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, organizirala je „Hrvatska 365 Gourmet“ radionicu, koja je danas uspješno održana u Opatiji. Govornici na radionici su bili vrhunski chefovi Michelina Lionel Levy i Filippo Saporito. Chef Levy je poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, a zanat je izučio od međunarodno priznatih kuhara poput Erica Fréchona i Alaina Ducassea, dok je chef Saporito glavni chef i suvlasnik restorana „La Leggenda dei Frati“ u blizini Firence.

Na radionici je sudjelovala i chef slastičarka Ombretta Giovannini, koja je radila u mnogim vrhunskim restoranima koji nose Michelinovu zvjezdicu, te AIS sommelierka Elena Schipani, koja radi na promociji hrane i pića, ali i kao brand manager za brojne tvrtke i ustanove. Radionici je prisustvovala i ugledna sommelierka Mira Šemić, te Sandi Paris, četverostruki pobjednik nacionalnih prvenstava najboljih sommeliera koji je predstavljao Hrvatsku na brojnim europskim i svjetskim nadmetanjima sommeliera. 

Tako su sudionici radionice u Opatiji dobili detaljan uvid u svjetske kulinarske trendove, ali i u lokalnu kuhinju koja može biti dijelom visoke gastronomije. Govorilo se i o modernom slastičarstvu te o menadžmentu restorana, odnosno kako se promovirati i unaprijediti poslovanje. Tema su bile i Michelinove zvjezdice pa su tako sudionici saznali što one znače, kako doći do njih i kako ih sačuvati. U sklopu radionice je održana i degustacija jela i slastica pripremljenih tijekom radionice.

Podsjećamo kako je radionica u Opatiji, nakon prve radionice održane u Splitu, druga u nizu od ukupno četiri radionice koje će se tijekom 2017. godine organizirati u Hrvatskoj. Posljednje dvije radionice održat će se tijekom jeseni u Osijeku i Zagrebu. Koncept svih radionica je isti te su prije svega namijenjene chefovima. Imaju edukativnu ulogu, a osnovni cilj radionica je prezentacija vrhunskih znanja s područja eno-gastronomije.

Kalendar najava