HrvatskiVukovar dobio novu turističku atrakciju: 3D Street Art

ZAGREB, 19.5.2017.

Vukovar su, od 2. do 15. svibnja posjetila neka od najvećih svjetskih imena 3D Street Arta u sklopu projekta Vukovart, projekta nastalog u organizaciji Grada Vukovara i Planet Street Paintinga iz Nizozemske.

Nakon detaljnih priprema, odabrano je šest lokacija na kojima su umjetnici iz cijelog svijeta napravili 3D slike koje već postaju atrakcija za posjetitelje.

Šest umjetnika su napravili ove slike: Filip Mrvelj - Take me to the bridge; Juandres Vera – Bloomorphosis; Eduardo Relero - I'll be back later... I think; Cuboliquido - The Owl; Nikolaj Arndt - The unexpected guest; Alex Maksiov - Twisted road of Artists.

Posljednjeg dana festivala, Juandres Vera izveo je performans u eksperimentalnoj izvedbi svoje 3D slike gdje je jednu sliku prekrio drugom. Na video uratku možete vidjeti time laps ovog jedinstvenog događaja.

Tijekom svog posjeta Vukovaru, svi umjetnici bili su oduševljeni organizacijom, prijemom, ali prije svega gostoljubivošću Vukovaraca, kao i vrhunskom slavonskom hranom u kojoj su uživali.

Organizatori vjeruju da će ova umjetnička djela postati prava atrakcija i za sve posjetitelje Vukovara te da će uistinu predstaviti novu dodanu vrijednost u turističkoj ponudi grada.

Kalendar najava

Aktualno