HrvatskiMaistra spremna za drugi Rovinj Beach Polo turnir, očekuje oko 6.000 noćenja

ZAGREB, 16.5.2017.

Rovinjska hotelska kompanija Maistra spremna je za drugo izdanje Rovinj Beach Polo turnira, koji će od 18. do 21. svibnja okupiti brojne natjecatelje i ljubitelje tog sporta iz svijeta, pri čemu se očekuje i oko šest tisuća noćenja, doznaje se iz Maistre koja je organizator tog turnira.

"Maistrini hotelski kapaciteti u Rovinju će za Polo turnir biti izvrsno popunjeni, posebno hoteli Monte Mulini i Lone koji su popunjeni u cijelosti, i to pretežno inozemnim gostima iz Njemačke i Austrije, ali imamo i dosta domaćih, što potvrđuje zanimanje za ovim sportom i u Hrvatskoj", ističu iz Maistre.

Smatraju da je velikom zanimanju za taj turnir na pijesku, osim uspješno održanog prvog prošle godine, pridonijelo i to što se ove godine otvara gledalište u Polo areni za javnost, gdje će stanovnici i gosti Rovinja uz ulaznice moći pratiti utakmice Pola u kojima će se nadmetati šest timova iz različitih dijelova svijeta sa 60-ak argentinskih konja.

"Drugi Rovinj Beach Polo turnir jedinstveni je sportski, turistički i društveni događaj u Hrvatskoj, kojim Adris grupa i Maistra potvrđuju usmjerenje u razvoj vrhunskog turizma u Rovinju, što su omogućili strateškim planiranjem i ulaganjima, koja će do 2019.  dosegnuti 4,6 milijardi kuna. Cilj nam je pozicionirati Rovinj poželjnom turističkom destinacijom u svjetskom turizmu, pa i organizacijom ovakvih vrhunskih sportskih sadržaja", poručio je član Uprave Adris grupe i predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović.

Podsjećajući na dobra iskustva s lanjskog Polo turnira, predsjednik njegovog organizacijskog odbora Uwe Zimmerman ocjenjuje da je Rovinj već prepoznat kao luksuzna destinacija i da ima potrebnu infrastrukturu i kapacitete za organizaciju turnira u kraljevskom sportu.

"To će biti festival sporta, elegancije, ljepote, povijesti, zabave i umrežavanja, koji će promicati i polo kao novi sport u regiji. Rovinj Beach Polo organiziran je na vrlo visokoj razini, natjecat će se vrhunski međunarodni timovi koje prate navijači iz cijelog svijeta, a ove godine imamo i kvalitetniji teren, još dva dodatna tima te veći broj ženskih igrača i nadamo se i veću publiku nego lani", kazao je Zimmerman.

I ove se godine taj turnir održava na rovinjskoj plaži Porton Biondi, gdje je uređena i Polo arena s popratnim sadržajima za natjecatelje i brigu o konjima, a u pauzama između utakmica - u subotu i nedjelju - organiziraju se i nastupi na konjima u drugačijem izdanju s raznolikim akrobacijama, individualno i u paru.

Igrače pola i njihove konje publika će moći vidjeti i u subotu u jutarnjoj povorci od Polo arene do hotela Adriatic u središtu Rovinja u čijoj će pratnji biti i luksuzni automobil Bentley, a dašak 'glamoura' donijet će dodatno i izbor najboljeg šešira, te večernji program s koncertom bivšeg 'frontmena' britanske grupe Spandau Ballet Tonyja Hadley u subotu, 20.svibnja.

Turistički porasti Rovinja

U sve su uključeni, kako kažu iz Maistre, i najbolji rovinjski restorani, te se od toga očekuje i povećanje broja noćenja u svibnju kao predsezonskom mjesecu, što Maistra već i postiže organiziranjem raznih događanja gotovo svakog vikedna u svibnju.

Slijedom njihovih i drugih aktivnosti Rovinj je u prvim mjesecima ove godine zabilježio dvoznamenkaste poraste turističkog prometa. Prema podacima iz sustava eVisitor, od početka ove godine do sredine svibnja u tom je istarskom gradiću boravilo 18 posto više turista nego lani ili njih 83 tisuće, koji su ostvarili 266 tisuća noćenja, 20 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. (Hina/FaH)

Kalendar najava

Aktualno