HrvatskiNastavak projekta "Opatija Hike - povijesne staze i šetnice"

OPATIJA, 20.4.2017.

Turistička zajednica grada Opatije prošle je godine pokrenula projekt „Opatija Hike – povijesne staze i šetnice“ kojim želi revitalizirati, popularizirati i urediti opatijske staze i šetnice uz more i u zaleđu te ih povezati u jedinstvenu mrežu s novim sustavom označavanja. Uz najpoznatiju opatijsku šetnicu Lungomare, cilj projekta „Opatija Hike“ je da se oživljavanjem postojećih šetnica u zaleđu stvori dodatni sadržaj za goste Opatije koji će obogatiti njihov boravak.

Na projektu je angažirana operativna radna skupina u sastavu Goran Pavlović (TZG Opatija), Dalibor Korenić (KŠR Gorovo), Florijan Tomc (JU PU Učka), Zorica Sergo (Kulturno društvo Leprinac), Nikola Špehar (TA Olinfos), dr.sc. Igor Eterović (PD Opatija) i Neven Ivanić (Adverbum). Inventarizacijom je utvrđeno postojeće stanje šetnica, potrebni zahtjevi za sanaciju i popravak te potrebe za signalizacijom kako bi se staze i šetnice mogle turistički valorizirati.

Danas je predstavljena prva u nizu, ruta „Carmen Sylva“, na kojoj je postavljeno 63 novih putokaza i obnovljeno 8 poučnih ploča. Novom signalizacijom otkrit će se i posebna, dosad skrivena mjesta poput Carmen Ruhe - u stijeni isklesana klupa, na kojoj je Carmen Sylva, rumunjska kraljica tražila inspiraciju. Slijedi uređenje povijesne staze Put Mlekarice od Opatije do Veprinca.

- Glavni ciljevi projekta su povezivanje „plavog“ i „zelenog“ dijela destinacije na način da posjetitelji, koji nisu nužno i planinari, mogu doživjeti novo iskustvo otkrivanja jedinstvenog spoja mora i gore. Kreira se novi turistički proizvod koji bi privlačio goste 365 dana u godini uz razvoj posebnih „zdravstvenih“ paketa koji uključuju aktivnosti u prirodi u kombinaciji s „indoor wellness programima“ - naglasila je direktorica TZ Opatije, Suzi Petričić.

 

Kalendar najava

Aktualno