HrvatskiNa Danima poslova u turizmu u Zagrebu više od pet tisuća posjetitelja

ZAGREB, 15.3.2017.

Više od pet tisuća posjetitelja i nezaposlenih, uključujući i učenike završnih razreda srednjih turističko-ugostiteljskih škola posjetilo je u utorak Dane poslova u turizmu u Zagrebu, na kojima se predstavilo 45 poslodavaca.

Nakon Osijeka, Dani poslova u turizmu održani su u Zagrebu, na kojima su nezaposleni i učenici turističko-ugostiteljskih škola imali priliku neposredno s poslodavcima razgovarati o mogućnostima zapošljavanja, podsjećaju iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Dane poslova u turizmu pokrenuli su Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ministarstvo turizma, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska turistička zajednica, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca i Udruga poslodavaca u hotelijerstvu. Riječ je o zajedničkom projektu s ciljem osiguranja bolje vidljivosti zanimanja u turizmu te mogućnosti zapošljavanja koje turistički sektor pruža, a projekt se temelji na konkretnom povezivanju poslodavaca s nezaposlenim osobama.

Dani poslova održani su u Gastro Globusu, na Zagrebačkom velesajmu od 9 do 17 sati, a priredbu su tijekom dana obišli i ministar rada i mirovinskog sustava Tomislav Ćorić te pomoćnica ministra turizma Olivera Shejbal.

Ćorić je pozvao nezaposlene osobe i poslodavce da se informiraju o mogućnostima koje im pružaju nove mjere aktivne politike zapošljavanja. "Vjerujem da će mjere pomoći svima koji su na marginama tržišta rada da uđu na tržište rada i pronađu svoju dugoročnu perspektivu. Dani poslova u turizmu dodatno promoviraju mogućnost zapošljavanja u sektoru turizma i omogućuje poslodavcima kvalitetno predstavljanje kako bi se motiviralo nezaposlene, a i ostale zainteresirane osobe na rad u ovoj djelatnosti", ističe Ćorić.

U okviru Dana poslova u turizmu Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava pojačano je predstavilo mjere aktivne politike zapošljavanja vezane za zapošljavanje, osposobljavanje i obrazovanje u turizmu kao i ostale redefinirane mjere aktivne politike zapošljavanja, a Ministarstvo turizma natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava "Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva".

Održana je i informativna radionica na kojoj je sudjelovalo više od sto zainteresiranih potencijalnih prijavitelja i partnera. Kroz ovaj natječaj osigurana su bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 31,5 milijuna kuna za ustanove za obrazovanje odraslih i udruge u sektoru turizma i ugostiteljstva. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 500.000 kuna, dok je najviši iznos po pojedinom projektu dva milijuna kuna.

Iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava najavljuju da će se treći po redu Dani poslova u turizmu održati u utorak, 21. ožujka u Kninu. (Hina)

Kalendar najava

Aktualno