HrvatskiPrvi međunarodni eno-gastro festival WineRi 22. i 23. veljače

RIJEKA, 17.2.2017.

Prvi riječki međunarodni eno-gastro festival WineRi, na kojemu će se se moći degustirati više od 300 vina, a predstavit će se više od 70 vinara te proizvođači likera, pršuta, sira, proizvoda od mlijeka, ulja i čokolade, održat će se 22. i 23. veljače u riječkom Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

Uz Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, proizvodi će biti izloženi u Visokoj poslovnoj školi PAR, klubu Bačva, restoranu Kostrenka te wine&coffee baru Kod Zajca.

Predviđene su stručne radionice i predavanja te kušaonice koje će voditi najpoznatiji hrvatski sommelieri. Posjetitelji će na predavanju moći saznati o Jarboli - preživjeloj sorti, a najavljena su i predavanja o zaštićenim proizvodima Primorsko - goranske županije, vinskom turizmu, važnosti stjecanja komorskih znakova Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta, mjerljivim kriterijima hrvatskog vinogradarstva i vinarstva u svjetskim okvirima te o slaganju vinske karte. Pripremaju se i radionice o crnim vinima Slavonije i Podunavlja, pjenušcima i vinima Primorsko-goranske županije te o dekantiranju vina.

Međunarodni festivalski projekt eno-gastro festival WineRi osmišljen je kao mjesto susreta vinara s ugostiteljima, restoraterima, trgovcima, hotelijerima i svima koji posluju u turizmu te posjetiteljima i turistima. Cilj je da festival postane nezaobilazno mjesto susreta tijekom razdoblja pripreme turističke sezone te razvija kulturu vina i autohtonu ponudu, ističu organizatori.

WineRi 2017. organizira tvrtka Aha marketing, pokrovitelji su Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede, a poduprli su ga brojni sponzori i suorganizatori - Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Primorsko-goranska, Osiječko-baranjska, Požeško-slavonska i Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatska gospodarska komora i drugi.

(Hina)

Kalendar najava

Aktualno