HrvatskiVeleposlanik Brazila Paulo Roberto Campos Tarisse da Fontoura s državnim tajnikom Franom Matušićem

ZAGREB, 16.2.2017.

Veleposlanik Brazila u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Paulo Roberto Campos Tarisse da Fontoura, susreo se danas s državnim tajnikom Franom Matušićem, u vezi predstavljanje kandidature Marcija Faville za novog glavnog tajnika Svjetske turističke organizacije (UNWTO), koji trenutno obnaša funkciju izvršnog direktora u UNWTO-u.

U vrlo jakoj konkurenciji od, za sada pet kandidata, veleposlanik Brazila predstavio je Favillu kao i njegove prioritete u programu rada UNWTO-a u slučaju da bude izabran.

S obzirom da je veleposlanik Brazila prvi put posjetio Ministarstvo turizma, državni tajnik i veleposlanik da Fontoura razmijenili su informacije o turističkim kretanjima u dvije zemlje te o potrebi uspostave češće i bolje komunikacije između nadležnih ministarstava dviju zemalja.

Državni tajnik Matušić zahvalio je na prezentaciji i naglasio da odluka o podršci određenom kandidatu može uslijediti nakon što dobijemo informacije o svim kandidatima.

Procedura prijava i objave o prihvatljivim kandidaturama bit će završena poslije 11. travnja 2017. godine, a o prijedlogu kandidata za budućeg glavnog tajnika UNWTO-a, odlučivat će se u svibnju na 105. sjednici Izvršnog Vijeća UNWTO-a.

Prijedlog za odabir kandidata Izvršno će vijeće uputiti Glavnoj skupštini UNWTO-a, koja će se održati početkom rujna ove godine u Chengdu-u, u Kini.

Kalendar najava

Aktualno