HrvatskiŽupanije kontinentalne Hrvatske na sajmu „Destinationshow“ u Londonu

ZAGREB, 10.2.2017.

Turističke zajednice županija Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Vukovarsko-srijemske i Varaždinske realizirale su drugi zajednički nastup na turističkom sajmu Destinationshow, održanom od 2. do 5. veljače u Londonu, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, a turistički sadržaji i atrakcije Slavonije i varaždinskog kraja zajednički su predstavljeni  na štandu pod nazivom „Kontinentalna Hrvatska“. 

Kontinentalnu Hrvatsku predstavile su direktorica TZ Varaždinske županije, Elizabeta Dolenec, pomoćnik direktorice TZ Virovitičko-podravske županije, Josip Mikolčić i direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije, Rujana Bušić Srpak. Na sajmu je sudjelovalo 395 izlagača, a obišlo ga je više od 45.000 posjetitelja.

Izravne avio veze koje povezuju hrvatske zračne luke s Londonom velika su prilika za predstavljanje na tržištu Velike Britanije. Posjetitelji sajma su putnici srednje i starije životne dobi koji destinacije za putovanja biraju prema svojim specifičnim interesima među kojima dominiraju interes za kulturu, prirodnu baštinu i eno-gastronomiju. Velik dio njih putuje samostalno i putovanje zapravo doživljava kao istraživanje i potragu za novim i neotkrivenim. Dvorci, kulturne manifestacije, parkovi prirode, riječna krstarenja i najbolja hrvatska hrana i vina snažni su motivi dolaska u kontinentalnu Hrvatsku. Posjetitelji su se zanimali i za vjerski turizam, biciklizam i hodanje, a posebnu pažnju iskazali su ljubitelji promatranja ptica i zanimljivo, leptira, jer je hrvatski štand bio jedini koji je nudio informaciju ljubiteljima leptira. Kontinentalna Hrvatska iznimno je slabo poznata na inozemnim tržištima, pa je tako i s tržištem Velike Britanije te je ovo predstavljanje kao atraktivne i dostupne turističke destinacije Hrvatske zadaća svih turističkih djelatnika.

Izlagački prostor kontinentalne Hrvatske posjetio je i veleposlanik RH u Ujedinjenoj Kraljevini Velike Britanije i Sjeverne Irske, dr. Ivan Grdešić te je iskazao otvorenost Veleposlanstva za buduću suradnju u što uspješnijoj promociji hrvatskih turističkih vrijednosti na ovom tržištu.

Kalendar najava

Aktualno