HrvatskiPodnevni ispraćaji Stare godine u Fužinama i Novom Vinodolskom

FUŽINE/NOVI VINODOLSKI, 31.12.2016.

U Fužinama je u subotu u podne tradicionalno "ispraćena" Stara godina uz sudjelovanje oko 10.000 Fužinaraca i njihovih gostiju pa se može reći da je u 17 godina organiziranja manifestacije to dosad najveći broj okupljenih željnih dobre zabave. Središte ispraćaja bilo je, kao i dosad, na igralištu pokraj brane jezera Bajer, gdje je okupljene zabavljala grupa "Kocka šećera". U ponudi, na štandovima, bile su kobasice u pecivu, kuhano vino i ostalo.

Turistička zajednica Općine Fužine, koja je organizirala podnevni ispraćaj Stare godine osigurala je dolazak i odlazak organiziranim prijevozom vlakom ili autobusima iz Rijeke i Zagreba. Unatoč tome, zbog izuzetno velikog interesa gostiju, na prilazima Fužinama iz smjera Rijeke i Zagreba tijekom jutra su se stvarale kolone, koje su već na autocesti bile duge nekoliko kilometara.

Novljani su, zajedno sa svojim turistima i posjetiteljima, susjedima iz okolnih vinodolskih mjesta, točno u podne nazdravili Novoj 2017. godini.

Grad Novi Vinodolski i Turistička zajednica i ovaj put ponudili su kvalitetan izbor eno-gastro specijaliteta, što je bilo i očekivano zna li se da su u suorganizaciji bučne i raspjevane podnevne zdravice sudjelovala i dva domaća lovačka društva "Košutnjak" i "Gradina" i udruga vinara "Ružica Vinodola". Nudio se lovački gulaš i kuhano vino u suvenir-šalici.
Domaćini su se pobrinuli i za najmlađe pa je za njih upriličena "Dječja zdravica Novoj 2017." i besplatna vožnja "novogodišnjim" vlakićem.

Prema procjeni organizatora u podnevnoj "Zdravici novoj 2017." sudjelovalo je oko sedam tisuća žitelja Novog Vinodolskog, turista i izletnika. 

(Hina/FaH)

Kalendar najava

Aktualno