HrvatskiNovi javni poziv „Turistički projekti za Strukturne fondove“

ZAGREB, 17.9.2013.

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv temeljem Programa dodjele bespovratnih sredstava u 2013. godini turističkim projektima prihvatljivim za financiranje iz Strukturnih fondova Europske unije.

Cilj programa „Turistički projekti za Strukturne fondove“ jest postizanje visokog stupnja spremnosti turističkih projekata važnih za podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz pripremu i izradu dokumentacije nužne za kandidiranje projekata za financiranje iz Strukturnih fondova Europske unije.

Poziv je namijenjen isključivo dionicima javnog sektora,  gradovima, općinama i županijama u suradnji s privatnim, civilnim  javnim i/ili znanstvenim sektorom, ovisno o naravi projekta.

Ministarstvo sufinancira do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova pripreme pojedinog projekta, a najviše do 500 tisuća kuna po korisniku, odnosno projektu.

Javni je poziv otvoren do 17. listopada 2013. godine.

Tekst programa i javni poziv s obrascem nalazi se na stranicama Ministarstva turizma, a dodatne se informacije mogu dobiti isključivo elektroničkom poštom: fondovi@mint.hr

Kalendar najava