HrvatskiMinistar turizma Veljko Ostojić održao sastanak s predstavnicima Instituta za turizam o Strategiji razvoja turizma RH

ZAGREB, 2.1.2012.

Ministar turizma Veljko Ostojić održao je u petak, 30. prosinca 2011. godine, sastanak s predstavnicima Instituta za turizam kojem je, temeljem javnog natječaja, povjerena izrada Glavnog plana i strategije razvoja turizma RH.

U dogovoru s ravnateljicom Instituta Sandrom Čorak i dr. sc. Sinišom Horakom, voditeljem projekta, ministar je dogovorio skraćivanje roka izvedbe projekta te prezentaciju dosad učinjenog. Naime, dogovoreno je skoro održavanje radionica, u organizaciji Instituta za turizam, u koje će se imati mogućnost uključiti šira javnost te na taj način sudjelovati u izradi dokumenta. Tako će proces izrade Strategije biti javno dostupan, odnosno transparentan i interaktivan.

Sve informacije o izradi Strategije bit će dostupne na web stranicama Ministarstva turizma (www.mint.hr), kao i na stranicama Instituta za turizam (www.iztzg.hr). Svi zainteresirani za izradu ovog važnog razvojnog dokumenta hrvatskog turizma imaju mogućnost slanja svojih prijedloga i mišljenja na sljedeću e-mail adresu: strategija@iztzg.hr ili svoje stavove i sugestije o pitanjima važnim za hrvatski turizam mogu iskazati na forumu: forum.iztzg.hr

Strategija, koja je u izradi, bit će prva prava strategija od samostalnosti RH. Ne samo što će dati novu razvojnu viziju hrvatskog turizma, već će ujedno biti i osnova za povećanje konkurentnosti te za povlačenje sredstava iz fondova EU.

Ovaj će dokument, između ostalog, odgovoriti na ključna pitanja hrvatskog turizma – u kojem će se smjeru razvijati turizam, kako učinkovito upravljati turističkim prostorom te kako smanjiti sezonalnost. Strategija će također naznačiti što vlasti moraju činiti za kontinuirano poboljšanje konkurentnosti hrvatskog turizma.

Kalendar najava

Aktualno